Volunteer

Vislielākā svētība pasaulei

Ikviena dzīvā būtne tiecas pēc laimes. Cilvēku sabiedrība cenšas sasniegt laimi visdažādākajos veidos, bet lielākā daļa šo pūliņu ir vērsti tikai uz materiālo ķermeni. Civilizācijas attīstība ir padarījusi jutekļu apmierināšanu daudzveidīgāku un izsmalcinātāku. Tomēr par spīti šiem panākumiem, cilvēku neapmierinātība ar dzīvi tikai aug. Nelaime ir tāda, ka materiālā pasaule nav mūsu īstā vieta, tāpēc pat vispilnīgākā jutekļu laime nepadarīs laimīgus mūs pašus - mūs kā dvēseli.


Ķermenim ir noteiktas vajadzības, par kurām jāpadomā, bet galvenā uzmanība jāpievērš dvēselei. Dvēsele ir mūžīga Dieva Personības daļiņa un tā būs laimīga tikai kalpojot Dievam un uzturot mīlestības pilnas attiecības ar Viņu. Attiecību atjaunošanai ar Dievu ir jākļūst par galveno mērķi mūsu dzīvē. Citas lietas ir pārejošas.


Visaugstā Kunga Čaitanjas Sankīrtanas kustība ir vislielākā svētība pasaulei. Dažādas pasaulīgas labdarības kustības ar to nevar pat salīdzināt. Pabarot nabadzīgus cilvēkus, ziedot dažādu slimību izārstēšanai, dot iespēju saņemt izglītību nabadzīgiem bērniem u. tml. noteikti ir labas un cēlas nodarbes, kuras dod labus materiālus rezultātus, bet labākajā gadījumā tās var palīdzēt cilvēkiem nedaudz uzlabot pašreizējo dzīvi. Bet atmodinot savu mūžīgo būtību kalpošanā Krišnam, dzīvās būtnes uz visiem laikiem atbrīvojas no ciešanām. Dieva Svēto Vārdu, it īpaši - Harē Krišna Mahāmantras - atkārtošana, atbrīvo sirdi no visiem materiālajiem sārņiem un pamazām ļauj mums nobaudīt tīru mīlestību uz Dievu. Citos laikmetos sasniegt atbrīvi no matērijas un mīlestību uz Dievu bija ļoti grūti, bet šajā laikmetā ar Kunga Čaitanjas žēlastību tas kļuvis vieglāk kā jebkad.


Bhaktu sabiedrībā atkārtojot Harē Krišna Mahāmantru un izvairoties no apvainojumiem pret Svēto Vārdu, mēs ātri progresēsim garīgajā dzīvē un būsim ļoti laimīgi. Dieva svēto vārdu skaļa atkārtošana dod labumu ne tikai cilvēkiem, bet visām dzīvajām būtnēm, kuras to dzird, tajā skaitā dzīvniekiem un augiem. Kungs Čaitanja, atkārtojot Dieva Svētos Vārdus džungļos, padarīja par bhaktām pat dzīvniekus. Protams, parastām būtnēm nepiemīt tik liels spēks, bet mēs varam vismaz aicināt visus cilvēkus atkārtot Dieva Svētos Vārdus un būt laimīgiem mīlestībā uz Krišnu.

You need to be a member of ISKCON Desire Tree | IDT to add comments!

Join ISKCON Desire Tree | IDT

Email me when people reply –